Villeneuve d'Ascq (Frankrijk) Naar de website Les Entre-Lacs

SPOREN ?

SPOREN ?

Sporen werd voor het eerste georganiseerd in 2014, als derde luik van de biënnale Open Sites. Deze biënnale bestond reeds als een samenwerking tussen Art/Terre in Komen (B) en Entre-Lacs in Villeneuve d’Ascq (FR).

Het reglement van Open Sites, de verspreiding ervan en de keuze van de kunstenaars op basis van de kandidatuurdossiers wordt voor de editie van 2018 gezamenlijk door volgende organisatoren uitgevoerd : L’Atelier 2 in Villeneuve d’Ascq & CultuurCentrum Het Perron van Ieper. Met uitzondering van de nauwe samenwerking voor de projectoproep en voor de selectie van de kunstenaars, handelt elke organisator autonoom en is ze verantwoordelijk voor het evenement dat ze organiseert : l’Atelier 2 voor Entre-Lacs en het CultuurCentrum Het Perron voor Sporen.

Open Sites heeft tot doel in situ creaties te ondersteunen en te valoriseren.

Entre-Lacs heeft tot doel originele kunstwerken te valoriseren waarin water centraal staat. De door het water overheerste ruimte en het kunstwerk moeten verband houden met elkaar. Zo kan het werk gebaseerd zijn op water, lucht of beide, maar het mag niets met aarde of land te maken hebben. Het evenement past in het kader van de meren van Villeneuve d’Ascq (FR). Het water dient als materiaal en ook als symbool : het kunstwerk moet in een van de meren van Villeneuve d’Ascq worden geplaatst.

Sporen heeft tot doel originele kunstwerken te valoriseren die zich focussen op het door de mens en de natuur gevormde landschap. Sporen wijst op de sporen van menselijke ingrepen in het landschap en op de manier waarop de natuur het terrein heeft heroverd.